Politika reklamacija i povraćaja sredstava

Tim sajta graficketable.com je na raspolaganju svim potrošačima koji iskuse bilo kakav problem u radu kupljenog uređaja, ili žele da ulože reklamaciju bilo koje vrste.

Potrošači nas mogu kontaktirati pozivanjem broja 067/717-11-38 svakog radnog dana u periodu od 9  do 17 časova, odnosno slanjem poruke na e-mail adresu: [email protected].

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu tj. od kupovine u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i bez dodatnih troškova.

Vraćena roba mora da sadrži sve elemente koje je kupac preuzeo prilikom isporuke: sam proizvod, pripadajuće delove, delove iz kompleta (ako se uz robu dobijaju i dodatni delovi), zatim kompletnu dokumentaciju, uputstva, originalno pakovanje, transportne elemente koji služe za zaštitu i sve ostale elemente pakovanja i robe. Proizvod mora biti vraćen u prvobitno stanje bez fizičkih oštećenja i tragova korišćenja. U slučaju da nemate originalnu kutiju proizvoda, povrat novca umanjuje se iznos od 50% od prodajne cene koja je naplaćena. Uz proizvod je potrebno vratiti i popunjen ovaj dokument: Odustanak od ugovora. Povrat ispravnog proizvoda je u sopstvenoj režiji kupca.

Proizvod mora biti bez fizičkih oštećenja, očišćen od tragova korišćenja i uredno spakovan kao prilikom isporuke kupcu. Naša firma ne može da snosi odgovornost za oštećenja robe koja su nastala nestručnim, ili nenamenskim korišćenjem isporučene robe i u tom slučaju kupac će biti u obavezi da nadoknadi nastalu štetu.

Trgovac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća i fiskalnog računa ili drugog dokaza o kupovini na uvid (kopija fiskalnog računa, fakture, slip-a, izvod iz banke i slično).

Sva tehnička roba na sajtu graficketable.com ima garanciju u trajanju od 24 meseca, odnosno 2 godine.

Potrošač može da izjavi reklamaciju radi ostvarivanja svojih prava, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, na sledeće načine: usmeno, telefonskim putem, pisanim putem, elektronskim putem, odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu fiskalnog računa ili drugog dokaza o kupovini na uvid (kopija fiskalnog računa, fakture, slip-a, izvod iz banke i slično).

Proizvod podleže reklamaciji ukoliko do kvara, ili bilo kakvog problema nije došlo usled fizičkog oštećenja proizvoda, ili pak nesavesnim rukovanjem proizvoda.

U zavisnosti od problema koji je nastao, neophodno je da potrošač snimi video koji jasno prikazuje nastali nedostatak i da isti pošalje nama kako bismo se konsultovali sa tehničkom podrškom proizvođača. Oni mogu naložiti dalji tok rešavanja problema.

Potrošač snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi, ili ako nije prethodno obavestio potrošača da je potrošač u obavezi da ih plati.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava, kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Invictus Apps DOO je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.